Onze filosofie

Shinkõ koi food Back to Basics


Onze slogan Back to Basics dekt de hele lading die wij voor ogen hadden bij het samenstellen van ons eigen voer. Een voer volledig uit eigen “keuken” en niet afkomstig uit de diervoederindustrie.

Een Koivoer waarbij de kostprijs niet leading is geweest in zijn samenstelling, een voer die in kleine batches geproduceerd zal worden. 

 

Terug naar de basis, een basis die bestaat uit de hoogwaardige grondstoffen die vrij moesten zijn van verontreinigen, geen overbodige en wel klinkende toevoegingen die de balans zouden kunnen verstoren tussen deze basis grondstoffen. Deze basis is alleen daar waar nodig aangevuld met de noodzakelijke vitamines, mineralen, sporenelementen en antioxidanten die in de basis grondstoffen ontbraken of onvoldoende aanwezig waren. Een voer die door zijn volledigheid garant staat voor een gezonde Koi.

 

De door ons geselecteerde grondstoffen zijn dusdanig harmonieus dat u ze in al onze vier koi-voeren zult gaan terugvinden, alleen de verhoudingen tussen deze grondstoffen zijn aangepast op de behoefte en verteringssnelheid van Koi bij een bepaalde temperatuur.

 

Voor de keuze welke grondstoffen zijn we uit gegaan van een zo'n groot mogelijke en een zo makkelijk mogelijk verteerbaarheid. Dit zal niet alleen de Koi appreciëren maar zal tevens de waterkwaliteit het minst belasten.

 

De grondstoffen worden door ons zelf in kleine hoeveelheden aangeschaft en gemengd waarna ze op een professionele manier worden verwerkt tot een korrel. Voor dit laatste proces hebben wij een betrouwbare partner gevonden in Arropack.

 

Zinkend

Wat ook geheel in onze visie back to basics past, is zinkend voer. We willen immers allemaal het beste voor onze koi. Geen stress en vissen die elkaar tegen de kanten duwen en niet weten hoe snel ze moeten eten om niets te kort te komen bij drijvend voer. Juist de rust die de natuurlijke manier van zinkend voer met zich meebrengt is van groot belang voor de gezondheid. De vissen hebben door deze manier van voeren nagenoeg geen stress en daardoor zal de opname van het voer beter zijn, wat ook weer ten goede komt aan de langere levensduur van onze koi.

 

Eiwit

Voor de dierlijke eiwitten hebben wij twee soorten vismeel geselecteerd die geproduceerd zijn in Denenmarken, deze op lage temperatuur geproduceerde vismelen vullen elkaar zeer mooi aan als we naar de analyse van het eiwit kijken. Dit aangevuld met het aanwezige plantaardige eiwit uit onze andere grondstoffen zorgt voor een zeer mooi en compleet aminozuren patroon die heel dicht bij het lichaamseigen eiwit van de koi aanligt. Hierdoor kunnen wij een Netto Eiwit Benutting garanderen van boven de 75 procent op al onze voerlijnen. Bij elke type Koivoer zullen wij met een grafiek proberen aan te geven hoe het aminozuren patroon van het betreffende voer zich verhoud tot het lichaamseigen eiwit.

 

Koolhydraten

Voor de keuze van de koolhydraten zijn wij opzoek gegaan naar hoge kwaliteit meervoudige (langzame) koolhydraten, ondanks het feit dit type meer energie kost bij de vertering waardoor wij genoodzaakt waren het vetpercentage hierop aan te passen, zijn de voordelen ten opzichte van enkelvoudige koolhydraten erg groot. De glucose, het “eindproduct” van deze koolhydraten wordt langzamer in het bloed opgenomen waardoor de bloedsuikerspiegel minder schommelt. Het percentage aan enkelvoudige koolhydraten(suikers) is tot een minimum beperkt. De grondstoffen voor deze koolhydraten worden af fabriek binnen 5 dagen verwerkt in onze producten. Grafieken per Koivoer zullen de verdelingen laten zien in de enkel en meervoudige koolhydraten van onze voer lijn.

 

Vetten – Oliën

De vette-oliën in een Koivoer moeten onder andere zorgdragen voor de oplosbaarheid van bepaalde vitamines. Goede vetten en oliën bezitten daarnaast ook een aantal gezonde en essentiële vetzuren. De meest gezonde vetzuren zijn vetzuren verkregen worden uit producten van plantaardige oorsprong. De keuze van de toegevoegde vetten en oliën is gevallen op een hoogwaardig koudgeperste Lijnzaad olie. Dit product heeft in zijn analyse naast een groot percentage enkel en meervoudige onverzadigde vetzuren ook Omega -3 en Omega 6 vetzuren. Grafieken per Koivoer zullen de verdelingen laten zien in de verzadigde en onverzadigde vetten van onze voer lijn.

 

Uitzondering

In onze gehele voer lijn zult u geen kleurvoer, gezondheid herstellend voer of budgetvoer tegen komen een keuze waar wij volledig achter staan. De enige vreemde eend in de bijt is onze Gold versie. Deze Goldversie is in basis gewoon de Silver versie maar aangevuld een tweetal ingrediënten. De Goldversie en is uitsluitend bedoeld voor hobbyisten die voor een langere periode(minimaal 5 maanden) hun vijver op 23 graden houden. De gekozen ingrediënten hebben niets van doen met de groeiresultaten want deze zijn evenredig met die van de Silver versie maar zijn alleen geselecteerd op basis van een stukje extra ondersteuning bij deze langere groeiperiode. De ingrediënten die wij hebben toegevoegd vindt u terug in de specificatie van de Goldversie.